Kuivatatud leedrimarjad
Koostisosad: leedrimarjad
Valmistamine: 2g (1spl) 250ml kuuma vee kohta (95C). Lase teel 4-6 minutit tõmmata.
100g
100g
Must leedrimari (Sambucus nigra) – Leedripuu on suurepäraseks glükosiid sambunigriini ja vitamiin C allikaks. Leedrimari sisaldab rikkalikult antioksüdante antotsüaniine ja flavonoide. Antioksüdandid aitavad kaitsta teie rakke ja kudesid oksüdatiivsete kahjustuste eest. Toetab organismi vee eritumist neerude kaudu. Aidatab kaitsta oksüdatiivse stressi eest. Aitab kaasa immuunsüsteemi toetamisele. Musta leedrimarjamahl tugevdab keha kaitsevõimet.
Rahvameditsiinis on läbi aegade leedrimarja siirupit kasutatud külmetuse, gripi, bronhiitide, kopsupõletiku korral, samuti neeruhaiguste (püelonefriit, põiekivitõbi jne.), tsüstiitide korral. Abistava vahendina reuma, polüartriidi, kõhukinnisuse korral.